مشکلات مدیریتی باشگاه چلسی پس از دوران رومن آبراموویچ تمامی ندارد. مدیریت جدید چلسی باز هم یک دسته گل تازه به آب داد!
اُرگان ناظر اروپایی دیدگاه خود در مورد ثبت درآمدها را تأیید کرد. یوفا به باشگاهها اجازه نمیدهد که فروش داراییها به شرکتهای تابعه (شرکتهای خواهرخوانده) را بهعنوان درآمد ثبت کنند. این همان کاریست که چلسی در تابستان جاری برای جبران زیانهای مالی انجام داد. تاد بولی و شرکت Clearlake برای جبران بخشی از کسری بودجه باشگاه، امسال دو عدد از هتلهای باشگاه چلسی را با قیمت 5. 76 میلیون پوند به یکی از شرکتهای تابعه خود فروختند.
همچنین 2 روز پیش از بسته شدن سال مالی در ژوئن، تیم زنان باشگاه، به شرکت مادر فروخته شد. با اینحال لیگ برتر داستان متفاوتی از یوفا دارد و دارای حفرههای قانونی است که اجازهی ثبت این نوع فروشها بهعنوان درآمد اصلی را میدهد. اما به گزارش تایمز، یوفا این نوع فروشها را درآمد محسوب نمیکند.
امسال چلسی در لیگ کنفرانس اروپا حضور دارد، البته حضور آن قطعی نشده و امشب در پلیآف باید به مصاف سروت سوییس برود. با فرض صعود چلسی به مرحله نهایی لیگ کنفرانس، تنبیه احتمالی سال بعد اِعمال خواهد شد و چلسی مشکلی برای حضور در رقابتهای اروپایی فصل جاری ندارد.
چلسی پروندههای دیگری هم دارد، اما یوفا تأکید کرده است که تمام پروندهها باید جداگانه و توسط یک هیأت مستقل، بررسی شود.
طبق قوانین سوددهی و تابآوری مالی در لیگ برتر انگلیس، زیان مجاز باشگاهها در یک بازه زمانی 3 ساله، 105 میلیون پوند است. اما طبق قاعده «درآمدهای فوتبالی» یوفا، باشگاهها فقط مجاز به زیان 34.5 میلیون پوندی ظرف 2 فصل هستند. جدیدترین حسابهای چلسی که در آوریل منتشر شد، ظاهراً تأیید میکرد که باشگاه از قواعد یوفا تخطی نکرده است.
مالکان جدید استمفوردبریج از سال 2022 که سکان باشگاه را به دست گرفتند، 1.2 میلیارد پوند صرف خریدهای جدید کردهاند. چلسی با فروش بازیکنان آکادمی همچون کانر گلگر به اتلتیکومادرید و یان ماتسن به استونویلا، به سود خالصی دست یافته، اما مثل همیشه با خریدهای جدید از جمله پدرو نتو و ژوائو فلیکس، بیشتر از درآمدی که داشته، خرج کرده! علاوه بر این چلسی برای دومین فصل متوالی، فصل را بدون اسپانسر روی پیراهن آغاز میکند و بهخاطر جستجو برای یک معامله سودآور، فعلاً حاضر نیست درآمدی از این محل داشته باشد.
آنچه تاکنون بین چلسی و یوفا گذشته
در سال 2022، اُرگان کنترلهای مالی یوفا، چلسی را به همراه 18 باشگاه دیگر، در لیست نظارت شدید قرار داد، اما به لطف سهمیههای مجاز ناشی از کرونا، بررسی پرونده چلسی ناتمام ماند. در فصل 23-2022 نیز چلسی به مسابقات اروپایی صعود نکرد و اصولاً مشمول قواعد یوفا قرار نگرفت. در تابستان سال گذشته، یوفا یکی دیگر از حفرههای قانونی را که باشگاههایی چون چلسی استفاده میکردند، رفع کرد. این حفره، مربوط به توزیع مبلغ انتقال در طول سالهای قرارداد یک بازیکن بود که یوفا آن را به حداکثر 5 سال محدود کرد، یعنی مبلغ انتقال نهایتاً بعد از 5 سال باید کامل تسویه شود و دیگر نباید در حسابهای مالی باشگاه ذکر شود.
آیا یوفا سابقه محروم کردن تیمهای بزرگ را دارد؟
بله.
در سال 2019، میلان بهخاطر چندین مورد تخلف مالی، با یوفا توافق کرد که 1 سال از حضور در مسابقات اروپایی محروم شود.
در سال 2020 نیز منچسترسیتی بهخاطر نقض قواعد جوانمردانه مالی، 2 سال از مسابقات اروپایی محروم و 25 میلیون پوند نیز جریمه شد. اما دادگاه داوری ورزشی، محرومیت سیتیزنها را لغو کرد.
🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:
🔹تحلیل آماری بازی تئون کوپماینرز خرید جدید یوونتوس
🔹هک شدن اکانت امباپه در X ؛ از عرضه توکن جعلی به نام امباپه تا تمجید از رونالدو!
🔹تحلیل و بررسی بازی ولفسبورگ 2-3 بایرنمونیخ؛ 5 مشاهده از نخستین آزمون کمپانی
🔹بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال آسیا (بخش دوّم)
🔹پیشنهاد رسمی بارسلونا برای جذب یوناتان تاه و اطمینان از پاسخ مثبت لورکوزن