از کوچههای آندلس تا سانتیاگو برنابئو و پارک دو پرنس
امکان ندارد فردی به فوتبال ملّی و یا باشگاهی اسپانیا علاقهمند باشد و نام یک اسطوره را نشنیده باشد. سرخیو راموس یکی از بازیکنان باتجربه عصر حاضر بوده که بازی زیبا و پرخاشگرانه آن را بارها با پیراهن تیم ملّی کشورش و باشگاههای سویا، رئال مادرید و البته پاری سنت ژرمن دیده اید. او سالیان سال با پیراهن کهکشانی ها، جامهای مختلف را بالای سر برد و در مسیر موفقیت تیم ملّی کشورش در تورنمنتهای مختلف؛ مانند جام جهانی ۲۰۱۰ و یورو ۲۰۱۲، صفر تا صد خودش را فدا کرد. این مطلب از سایت فوتبال۷ به بررسی زندگینامه سرخیو راموس و همچنین افتخارات دوران بازیگریاش اختصاص دارد. با ما همراه باشید.
سرخیو راموس گارسیا در ۳۰ مارس ۱۹۸۶ در محله کاماس شهر سویل، در ایالت اندلس اسپانیا متولد شد و دوران نوجوانی خود را در همانجا گذراند. او از همان ابتدا علاقه خود را به فوتبال نشان داد و در تیم جوانان سویا شروع به بازی کرد. در آن مقطع زمانی راموس نوجوان با بازیکنانی نظیر خسوس ناواس هم بازی بود. این مدافع بااستعداد در ۱۷ سالگی به تیم بزرگسالان باشگاهش راه یافت و بدلیل نمایش قابل قبولی که داشت، در همان سن کم توجه بسیاری از تیمهای بزرگ را به خود جلب کرد.
عملکرد بینظیر راموس در تیم سویا سبب شد که نظر بسیاری از تیمهای بزرگ دنیا به وی جلب شود. کنفدراسیون فوتبال اروپا یا همان یوفا، در سال ۲۰۰۵ نام او را درمیان بهترینهای هم پستش در قاره سبز قرار داد. درنهایت در همین سال، راموس ۱۹ساله با دستمزدی برابر با ۲۷ میلیون یورو به رئال مادرید پیوست که برای یک مدافع با این سن و سال، یک رکورد تلقی میشد. او در سالیان ابتدایی حضورش در جمع کهکشانیها درست مانند زمانش در سویا، در پست مدافع راست بازی میکرد. اما رفته رفته تغییر پست داد و در پست مدافع میانی فعالیت کرد.
پیشرفتهای راموس جوان، فقط محدود به پیوستنش به رئال مادرید نبود. چرا که در سال ۲۰۰۴ وی به تیم ملی اسپانیا راه یافت و به عنوان یکی از بهترین بازیکنان زیر ۲۱ سال اسپانیا شناخته شد. حضور وی در ترکیب ماتادورها سبب شد تا جای هم بازی خود در رئال مادرید؛ یعنی میشل سالگادو را بگیرد.
او به محض پیوستنش به جمع کهکشانیها، پیراهن شماره ۴ را برتن کرد که تا پیش از این برتن فرناندو هیرو بود. در همان سال ۲۰۰۵ سرخیو راموس اوّلین گل خود را برابر تیم المپیاکو در لیگ قهرمانان اروپا به ثمر رساند تا نشان بدهد برای فیکس ماندن در ترکیب رئال مادرید، ثابت قدم است. وی در فصل ۲۰۰۶ – ۲۰۰۷ برای تیمش پنج گل به ثمر رساند که یکی از آن ها، در جدال الکلاسیکو بود. آن بازی با نتیجه تساوی ۳ – ۳ به پایان رسید. در پایان آن فصل، راموس نخستین قهرمانی در لالیگا را جشن گرفت.
در فصل بعد، این مدافع بلندقامت، پاس گل قهرمانی رئال مادرید به گونزالو هیگواین را ارسال کرد تا این بازیکن آرژانتینی بتواند دروازه اوساسونا را باز کند. در بازی پایانی این فصل برابر لوانته، راموس جوان دوبار دروازه حریف را باز کرد تا بازی ۵ بر ۲ به سود کهکشانیها به پایان برسد. او همزمان با حضور موثر در رئال مادرید، در تیم ملِّی اسپانیا هم بازیهای قابل قبولی از خود ارائه کرد. اوّلین گل ملّی وی در اکتبر ۲۰۰۵ برابر سن مارینو مسیر مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ به ثمر رسید.
درخشش راموس با پیراهن رئال مادرید ادامه یافت تا اینکه با مصدومیت پپه، فرصت بیشتری برای عرض اندام وی در ترکیب کهکشانیها فراهم شد. در یکی از تقابلهای غول مادریدی فوتبال اسپانیا با بارسلونا، راموس یک تکل خشن به پای لیونل مسی زد که زمینه را برای اخراج وی فراهم کرد. بعد از این اتفاق، یک درگیری بین راموس و پویول بوجود آمد. اما شاید یکی از خاطرانگیزترین لحظات حضور راموس در رئال مادرید، به فینال کوپا دل ری در سال ۲۰۱۱ مربوط میشود.
کهکشانیها در فینال جام حذفی با یک گل بارسلونا را شکست دادند و در مسیر بازگشت، هنگامی که راموس درحال جشن گرفتن در اتوموبیل حامل تیم بود، جام قهرمانی از دستش به بیرون پرتاب شد و زیر چرخهای ماشین صدمه دید. او در بازی رئال مادرید و بایرن مونیخ در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۱۵، پنالتی خود را به بیرون زد تا زمینه برای شکست تیمش فراهم شود. اما همین مدافع حرفهای در نیمه نهایی UCL ۲۰۱۴ در فاصلهای کم، دوبار دروازه قرمزهای مونیخ را باز کرد، آن هم در آلیانزآرنا.
درخششهای این مدافع متعصب در همین تورنمنت معتبر اروپایی ادامه پیدا کرد تا جایی که در آخرین دقایق بازی پایانی چمپیونزلیگ ۲۰۱۴، برابر اتلتیکو مادرید گلزنی کرد تا مانع از شکست تیمش شود. مادریدیها در وقتهای اضافه سه بار دیگر دروازه همشهری راه راهپوش را باز کردند تا دهمین قهرمانی اروپایی خود را کسب کنند. راموس عضوی از تیم قهرمان اسپانیا در جام جهانی ۲۰۱۰ و یورو ۲۰۱۲ بود و سدی محکم برابر مهاجمان تیمهای ملّی قدرتمند مانند آلمان، ایتالیا و فرانسه ایجاد کرد.
راموس در سال ۲۰۱۲ با خبرنگار و مجری تلویزیونی یعنی پیلار روبیو ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه فرزند بوده که در سالهای ۲۰۱۴.۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ متولد شده اند. جالب اینکه خانم روبیو ۹ سال از همسر فوتبالیست خود بزرگتر است!
راموس ول کن اتلتیکو مادرید، آن هم در فینال اروپا نبود و بازهم در بازی پایانی این تورنمنت در سال 2016، دروازه همشهری را باز کرد. اما این گل در نیمه دوّم توسط کاراسکو پاسخ داده شد و نهایتا رئالیها در ضربات پنالتی حریف خود را شکست دادند. کهکشانیها با هدایت زیدان سه فصل پیاپی در UCL به قهرمانی رسیدند و تیمهایی مانند بایرن مونیخ، لیورپول، یوونتوس و اتلتیکومادرید را حدفاصل سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ شکست دادند.
برخلاف موفقیتهایی که راموس با رئال مادرید بدست آورد، اما نتوانست در عرصه ملی هم دستاورد خاصی را کسب کند. اسپانیا در مرحله یک هشتم نهایی یورو ۲۰۱۶ توسط ایتالیا حذف شد و از جام جهانی ۲۰۱۸ هم بدلیل شکست برابر روسیه در مرحله یک هشتم نهایی کنار رفت. این مدافع بلندقامت در لیگ ملّتهای اروپا ۲۰۱۹ هم تیمش را همراهی کرد و دروازه کرواسی را دوبار باز کرد و یکبار هم به انگلیس گلزنی کرد.در سال 2018 راموس به عنوان کاپیتان رئال مادرید در فینال جام باشگاههای جهان برابر کاشیما به میدان رفت و تنها فردی لقب گرفت که سه بار به عنوان کاپیتان قهرمانی در این تورنمنت را جشن گرفته است.
درنهایت در سال ۲۰۲۱ راموس به پاری سنت ژرمن پیوست و اتفاقا برابر تیم سابق خود هم در لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۲۲ قرار گرفت. بازی که منجر به حذف پاریسیها شد. وی تا سال ۲۰۲۳ در این تیم ماند و نهایتا در همان سال، به تیم شهر تولد خود؛ یعنی سویا بازگشت. هم اکنون سرخیو راموس با ۳۸ سال سن مشغول بازی در تیمی است که فوتبال خود را در آنجا شروع کرد.
🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:
🔹رافائل لیائو و واکنش به شایعات اختلاف با فونسکا، بازگشت به ترکیب اصلی میلان و درخشش دوباره
🔹تمدید قرارداد پدری در بارسلونا؛ بازگشت ستاره جوان به اوج و برنامههای بلندمدت دکو
🔹مهمترین و خاطره انگیزترین بازیهای تیم ملی انگلیس در قرن 21
🔹کدام فوتبالیست فعلی افتخار بازی در کنار رونالدو، هالند، امباپه، مسی و نیمار را داشته؟!
🔹تمدید قرارداد محمد صلاح و باز هم صحبتهای مبهم او: همه یک روزی میروند!