تحلیل و بررسی بازی اینتر 1-0 آرسنال: از رکورد پنالتی‌زنی تا دیواره‌های نفوذناپذیر!

همراه فوتبال7 باشید تا برخی دلایل پیروزی اینتر مقابل آرسنال را با استناد به نکات آماری بررسی کنیم.

1403/08/17 14:41 بهروز شیعه‌یان

تحلیل و بررسی بازی اینتر 1-0 آرسنال: از رکورد پنالتی‌زنی تا دیواره‌های نفوذناپذیر!

انگار اینتر اینزاگی راه شکست یا متوقف کردن انگلیسی‌ها را خوب یاد گرفته. پس از متوقف کردن پپ گواردیولا در اتحاد، این بار نوبت آرتتا بود تا مقابل اینزاگی زانو بزند. بگذارید ببینیم در بازی دیشب چه اتفاقاتی افتاد که نتیجه را به سود اینزاگی رقم زد.

آقای پنالتی!

گفته می‌شود در زندگی 3 چیز قطعی و غیرقابل تغییر وجود دارد: مرگ، اخذ مالیات و گل کردن پنالتی توسط هاکان چالهان اوغلو! گل دیشب هاکان از روی نقطه پنالتی، 19 امین گل او از روی 19 امین پنالتی‌اش در دوران حضور در اینتر بود.

اگر این آمار در مورد هاکان جالب نیست، بگذارید یک آمار دیگر برای شما رو کنیم! هر 9 گل هاکان در لیگ قهرمانان در کل دوران بازی، در خانه به ثمر رسیده: 5 گل در بای‌آرنا (لورکوزن) و 4 گل در جوزپه مئاتزا (اینتر)! بنابراین هاکان از نظر گل‌زنی در خانه در لیگ قهرمانان، رکورددار است.

اما آیا برخورد توپ به دست میکل مرینو پنالتی بود؟! از تصاویر تلویزیونی که این‌طور به نظر می‌رسید هیچ عمدی در کار نبوده و میکل مرینو ناخودآگاه دستش را زیادی باز کرده بود. مَت آپسون مدافع انگلیسی سابق و کارشناس BBC معتقد است که این صحنه قطعاً پنالتی نبود: «خدای من، چه‌جوری میتونه پنالتی باشه وقتی دست در موقعیت طبیعی قرار داره و میکل مرینو تقریباً چسبیده به مهدی طارمی بود! به نظرتون فرصت واکنش داشت؟ تو لیگ برتر، همچین چیزیو پنالتی نمیگیرن!»

دقیقاً دقایقی قبل ازین صحنه، در دقیقه 28 بازی، میکل مرینو که برای زدن ضربه سر در محوطه جریمه آرسنال به هوا بلند شده بود، برخورد سختی با یان زومر داشت اما تیم داوری از جمله VAR، اعتقادی به پنالتی نداشتند. پل مرسون فوتبالیست و مربی انگلیسی سابق، در Soccer Special به این صحنه اعتراض کرد. او نوشت: «اینجا آرسنال میتونست ادعای پنالتی بکنه. مرینو برای زدن ضربه سر پرید و خروج نامناسب و نابهنگام زومر باعث شد که به سر مرینو ضربه شدیدی وارد کنه. 2 بار با مشت به سرش کوبید. در تصاویر آهسته قشنگ مشخص بود. پس قطعاً 1 پنالتی به سود آرسنال گرفته نشد!»

عمق ترکیب اینتر

سیمونه اینزاگی که بعد از مورینیو، بی‌تردید موفق‌ترین مربی اینتر بوده، یک هنر انکارناپذیر دارد: انتخاب بازیکنان مناسب برای ترکیبش با گذاشتن کمترین هزینه روی دست باشگاه! اینزاگی 2 فصل قبل، تا مرز تکرار موفقیت مورینیو پیش رفت اما در فینال از منچسترسیتی شکست خورد تا لقب پرافتخارترین مربی تاریخ اینتر برای مورینیو حفظ شود. اما فصل پیش در 1/8 نهایی با شکست غیرمنتظره از اتلتیکومادرید حذف شدند. این شکست دوباره اینزاگی را دست بکار کرد تا باز هم ترکیبش را تقویت کند! در نقل‌وانتقالات تابستانی، اینتر نه تنها مهره‌های خود را حفظ کرد، بلکه با خریدهایی چون مهدی طارمی، نیمکت باشگاه را نیز تضمین کرد. پیروزی دیشب اینتر در حالی حاصل شد که مارکوس تورام، میخیتاریان و نیکولو بارلا بازی را از روی نیمکت آغاز کردند و پس از بازی مقابل منچسترسیتی، مهدی طارمی برای دومین بازی مهم فصل در اروپا، جایگزین یکی از دو مهاجم اصلی شد و نمایش قابل‌قبولی داشت.

به این ترتیب اینزاگی با یک تیر، دو نشان زد: پیروزی در اروپا و استراحت به بازیکنان برای بازی سخت روز یکشنبه با ناپولی صدرنشین سری آ.

اما مهدی طارمی تنها مهره ذخیره‌ی قابل‌اتکای اینزاگی نیست. در آن سوی زمین در خط دفاعی، یان بیسک در سمت چپ دفاع سه‌نفره استفاده شد و در نقش یک دفاع وسط متمایل به چپ، یک شب بسیار عالی را پشت سر گذاشت. اوج کار بیسک دقیقه 75 بازی بود که از چند قدمی، شوت کای هاورتز را مسدود کرد و اجازه نداد به سمت دروازه زومر برود. در این صحنه بیسک بخشی از وظایف خود را که مربوط به دفاع وسط در دفاع 3 نفره می‌شود، به‌خوبی عملی کرد چون ضربه هاورتز دقیقاً از قلب دفاع به سمت دروازه نواخته شد. به این ترتیب هم بیسک با حضور در یک بازی مهم، پخته‌تر شد و هم 3 مدافع اصلی تیم الساندرو باستونی، فرانچسکو آچربی و فدریکو دی مارکو استراحت کردند. عملکرد بیسک به‌حدی چشمگیر بود که اینزاگی ترجیح داد او 90 دقیقه در زمین بماند و تعویض دی‌مارکو، با مهدی طارمی انجام شد، نه با بیسک!

غیبت دکلان رایس

در 3 بازی نخست آرسنال در اروپا، دکلان رایس بیشترین باز پس‌گیری توپ را در 1/3 دفاعی داشت: 8 بار. در 1/3 میانی و هجومی نیز فقط 2 نفر در این آمار از او بهتر بودند: توماس پارتی (میانی) و کای هاورتز (هجومی).

البته پارتی از نظر قطع توپ، آمار بهتری از رایس داشته اما هیچ بازیکنی در فصل جاری موفق به دریبل کردن دکلان رایس نشده!

رایس هم‌چنین دارای بیشترین تکل موفق در ترکیب آرسنال بوده: 7 تکل در 3 بازی.

حالا تمامی این آمارها را گفتیم که بگوییم رایس، به‌خاطر مصدومیت مقابل نیوکاسل، این بازی را از دست داد و حضور او در بازی حساس روز یکشنبه در استمفوردبریج نیز در هاله‌ای از ابهام است! رایس علاوه بر کیفیت دفاعی، دوندگی‌های ناگهانی از عمق به یک‌سوم هجومی و حتی محوطه جریمه حریف دارد که معمولاً با زمان‌بندی بسیار مناسبی این کار را می‌کند. این دوندگی‌ها هم باعث برتری عددی در دفاع حریف می‌شوند و هم گاهی خود هاورتز را صاحب موقعیت می‌کنند، مانند شوت‌هایی که چند باری از درون یا از پشت محوطه تبدیل به گل کرده. با غیبت او، آرسنال در مقابل اینتر ازین مزیت نیز محروم بود. اگرچه رایس یک هافبک تخصصی باکس‌تو‌باکس نیست اما توانایی بازی مؤثر بین یک‌سوم میانی و هجومی را دارد.

تسلط عقیم!

آرسنال در این دیدار 21 شوت داشت. این تعداد شوت تقریباً 3 برابر میانگین شوت آرسنال در 3 هفته نخست بود (8.3) اما ازین 21 ضربه تنها 4 شوت در چارچوب بود! همان 4 شوت نیز با دفاع مستحکم اینتر ناکام ماند، از جمله انسداد توپ یان بیسک که در بالا اشاره کردیم.

آرسن ونگر اسطوره باشگاه آرسنال، یک بار در یکی از بحث‌های کارشناسی تلویزیونی، از اصطلاح «تسلط عقیم» استفاده کرده بود! و این دقیقاً همان چیزی بود که دیشب از آرسنال دیدیم: %62.8 مالکیت توپ اما تقریباً بی‌اثر و دور از دروازه زومر! در واقع آرتتا در تله اینزاگی افتاده بود که توپ را به آرسنال داد تا با اتکا به مهارت‌های دفاعی تیمش، آن‌ها را از دروازه دور نگهدارد و در این میان نیم‌نگاهی نیز به ضدحملات داشته باشد. البته هر چه به پایان بازی نزدیک می‌شدیم، شاهد کاهش بیشتر ضدحملات اینتر و افزایش بیشتر دفاع عمقی این تیم بودیم. تنها گل این تیم نیز یک گل تقریباً اتفاقی بود که حاصل سماجت‌های معروف مهدی طارمی بود. بنابراین استراتژی عقیم گذاشتن مالکیت حریف، به کمی شانس هم نیاز دارد.

دیوار پشت دیوار!

بالفرض که تیم‌ها از دیوار دفاعی اینتر هم رد شوند، یک دیوار دیگر پشت دفاع منتظر آن‌هاست: یان زومر! این 4 امین کلین‌شیت متوالی یان زومر در 4 امین بازی لیگ قهرمانان بود. هم‌چنین این 8 امین کلین‌شیت یان زومر در 11 بازی آخر او در لیگ قهرمانان بود. او در حال‌حاضر با نرخ %73 کلین‌شیت برای اینتر، بین دروازه‌بانانی که حداقل 10 بازی برای یک باشگاه انجام داده‌اند، رکورددار لیگ قهرمانان است.

در سال‌های اخیر گفته می‌شد سبک دفاعی فوتبال ایتالیا موسوم به «کاتاناچیو» مرده و دیگر اثری از آن دیده نمی‌شود. اما حداقل آمار موجود این‌طور نشان می‌دهد که اینزاگی در حال احیای این سبک است. و البته که این سبک، همیشه علاوه بر مدافعان قوی و هشیار و ساختار دفاعی تاکتیکی، متکی به دروازه‌بان‌های بزرگ نیز بوده، دروازه‌بانانی همچون جیانلوییجی بوفون، فرانچسکو تولدو، دینوزوف و ... . درست مانند نقشی که زومر در حال‌حاضر پشت دفاع اینتر بازی می‌کند! یک دروازه‌بان مقتدر علاوه بر نجات تیم، همیشه یک وزنه روحی نیز هست و به مدافعان قوت قلب می‌دهد که دفعه بعدی دقت بیشتری به خرج دهند!!

🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:

🔹نکات آماری بازی اینتر 1-0 آرسنال؛ این آرسنال بحران‌زده! (+ خلاصه بازی)

🔹لواندوفسکی در یک قدمی باشگاه 100 گله‌های لیگ قهرمانان! (+ گل‌های بارسلونا 5-2 ستاره سرخ)

🔹اتفاق عجیب در بازی بروژ 1-0 استون‌ویلا: اولین شکست ویلا با اشتباه مرگبار مینگز (+ ویدیو)

🔹به مناسبت تولد داوید دخیا؛ نگاهی به رزومه گلر سابق شیاطین سرخ

🔹نکات آماری بازی لیورپول 4-0 لورکوزن؛ تحول لیورپول اسلات در نیمه‌های دوم به روایت آمار!

میخای اطلاعات فوتبالی خودتو محک بزنی؟ بیا تو بازی کوییز
میخای تو مسابقه پیش‌بینی ما شرکت کنی؟ بیا تو مسابقه پیش‌بینی
اخبار کوتاه و جذاب در: کانال تلگرام فوتبال7