در این مقاله فوتبال7 نگاهی داریم به دلایل احتمالیایی که گمان میرود ملاک مسئولین فدراسیون فوتبال انگلیس برای انتخاب توخل باشند. همراه ما باشید.
آخرین باری که توخل حداقل 3 سال سرمربی یک تیم بود، نخستین تیم حرفهای او ماینتس بود. توخل 5 سال سرمربی باشگاه ماینتس آلمان بود و پس از آن دیگر در هیچ تیمی بیش از 3 سال دوام نیاورد! بنابراین از توخل انتظار نداشته باشید که مثل ساوتگیت بماند و 4 تورنمنت ملی را تجربه کند!!
اما از توخل انتظار داشته باشید که بر خلاف ساوتگیت، تأثیر خود را بسیار سریعتر نشان دهد. توخل در هر کدام از باشگاههایی که بعد از ماینز هدایت آنها را عهدهدار شده، حداقل 1 عنوان قهرمانی کسب کرده. آنچه تا اینجا گفتیم را بگذارید کنار هم: توخل حداکثر هر 3 سال یک بار یک جام و ساوتگیت پس از 8 سال بدون جام!
آمار در مورد اثرگذاری فوری توخل چه میگویند؟ توخل پس از انتصاب بهعنوان مربی چلسی در ژانویه، تا 14 بازی هیچ شکستی را متحمل نشد و در تاریخ چلسی، این بلندترین دنباله شکست ناپذیری یک مربی تازهکار است. استحکام دفاعی که توخل به چلسی بخشیده بود، نقش کلیدی در شکلگیری این دنباله داشت: 11 کلینشیت در 14 بازی نخست! تا 2 ماه پیش از حضور توخل، چلسی در 4 بازی، 2+ گل دریافت کرده بود.
این دنباله با شکست خانگی و تحقیرآمیز 5-2 مقابل وستبروم پایان یافت، اما تیاگو سیلوا در آن بازی اخراج شده بود و تا قبل 10 نفره شدن، چلسی 1-0 پیش بود.
این شروع خوب در لیگ برتر، نشانهایست از قدرت توخل برای تطبیق با محیط و شرایط جدید، بهخصوص در فوتبال انگلیس که بافت سختی دارد. حالا بعضی ممکن است به شروع او در بایرنمونیخ ایراد بگیرند. شاید حق با آنها باشد چون توخل فقط 2 بازی از 7 بازی نخست خود در بایرن را پیروز شد، اما او در چند ماه نخست مربیگری در بایرن هم موفق به فتح یک عنوان قهرمانی شد: بوندسلیگا.
ساوتگیت دوران خوبی با انگلیس داشت، اما در بیشتر مدت 8 سال مربیگری خود، در بازیهای بزرگ به مشکل میخورد: نیمهنهایی جامجهانی 2018 مقابل کرواسی و 2 فینال یورو به ترتیب مقابل ایتالیا و اسپانیا (2020 و 2024). بنابراین همیشه این انتقاد به ساوتگیت وارد بود که فاقد هوش تاکتیکی در بازیهای بزرگ است.
بر خلاف او، توخل کارنامه خوبی ازین نظر دارد: 2 پیروزی مقابل منچسترسیتی در نیمفصل نخستی که هدایت چلسی را بر عهده داشت، یکی از این پیروزیها منجر به فتح لیگ قهرمانان اروپا 2021 شد.
البته توخل فصل بعد از آن هر دو فینال اتحادیه و حذفی را به لیورپول باخت و فصل گذشته نیز پیروزی 1-0 در برنابئو را با شکست 2-1 در دقایق پایانی عوض کرد. بنابراین توخل در این زمینه کارنامه بهتری از ساوتگیت دارد، اما رکورد بینقصی ندارد.
توخل در چلسی از دفاع 3 نفره استفاده کرد چون نمیخواست تیاگو سیلوای باتجربه را کنار بگذارد و علیرغم کند شدن سرعت، سیلوا هنوز کارآیی لازم را داشت. اتفاقاً دفاع 3 نفره و استفاده از 2 بال کناری در 2 جناح، به کمک سیلوا آمد.
در بایرن به ندرت از دفاع 3 نفره استفاده میکرد و بیشتر متکی به 1-3-2-4 بود. در دورتموند هم از 3-3-4 یی استفاده میکرد که بعضاً تبدیل به 1-3-2-4 میشد و متمرکز بر بازی مالکانه بود.
ویژگی مشترک تیمهای توخل علاقه به حفظ توپ است و از فصل 16-2015 به این سو، در 5 لیگ معتبر اروپایی، فقط تیمهای گواردیولا پاس موفق بیشتری از تیمهای توخل داشتهاند. اما برای مثال چلسی توخل در انتقال از دفاع به حمله نیز عالی بود و به لطف همین انتقالهای سریع، در ضدحملات به سیتی گواردیولا شبیخون زد!
بنابراین هواداران انگلیس امیدوارند که فوتبال سریعتر و مالکانهتر کلوپ جای فوتبال خوابآور، بیرمق و قابل پیشبینی ساوتگیت را بگیرد.
در زمینه پرسینگ نیز تیم ساوتگیت جزو تیمهای ضعیف یورو بود و انگلیس از 16 تیم حاضر در یورو، عملکرد ضعیفتری داشت. برای مثال دنباله پاس بازیکنان حریف تا قبل از اثرگذاری پرسینگ انگلیس، 16.1 پاس بود که این آمار برای توخل بایرن در فصل گذشته، 11.4 پاس بود.
در چلسی نیز پس از آغاز بکار توخل، آمار باز پسگیری توپ در بالای زمین از 6.3 در هر بازی به 8.2 رسید که نشان دیگری از پرسینگ مؤثرتر است.
فصل گذشته، بایرنمونیخ و توخل نمره قبولی نگرفتند، اما هری کین با 44 گل و همچنین 12 پاس گل در 45 بازی زیر نظر توخل، کاملاً آماده نشان داد. این آمار عالی میتواند نشانهای از پیوند توخل-کین باشد، پیوندی که انگلیس نیاز مبرمی به آن دارد.
یکی از انتقاداتی که از هری کین در یورو 2024 میشد، عقب آمدن زیاد و غافل شدن از نقش اصلی خود یعنی گلزنی بود. اما در بایرن کین بیشتر در درون یا اطراف محوطه جریمه دیده میشد و همین حضور مؤثر باعث شد رکورد فردی ماندگاری بجا بگذارد. لمس توپ هری کین در یک سوم میانی، در بایرن %39 و در انگلیس %44 بود. در مقابل لمس توپ او در نواحی مرکزی یک سوم هجومی، در بایرن 23 و در یورو 2024، %20 بود. یکی دیگر از دلایل حضور مؤثرتر کین در محوطه میتواند فوتبال مالکانهتر توخل باشد.
هری کین ثابت کرده صرفنظر از اینکه مربی چه کسی باشد، به گلزنی ادامه میهد، اما زیر نظر توخل او قطعاً نقش محوریتری خواهد داشت.
از آنجایی که مسابقات ملی فرمتی شبیه لیگ قهرمانان دارند، ما فقط نرخ پیروزی توخل درین تورنمنت را در نظر میگیریم. توخل در 67 بازی لیگ قهرمانان، 40 پیروزی دارد. این در حالیست که تمام مربیان تیم ملی انگلیس حاضر در تاریخ لیگ قهرمانان، روی هم موفق به کسب 30 پیروزی شدهاند!
توخل با نزدیک به %60 پیروزی، پس از گواردیولا و لوییز فن خال، بهترین مربی تاریخ لیگ قهرمانان از نظر نرخ پیروزی است. پیروزیهای او منجر به این دستاوردها شد: قهرمانی لیگ قهرمانان با چلسی، حضور پاریس در نخستین فینال اروپایی در سال 2020 و صعود به نیمهنهایی با بایرن در فصل گذشته.
در 48 بازی جامهای حذفی یا اتحادیه لیگهای مختلف نیز توخل فقط در 8 بازی شکست خورد.
🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:
🔹مارکا: تصمیم لوکا مودریچ برای ادامه بازی تا جامجهانی 2026
🔹منچستریونایتد در فکر فروش مگوایر و آنتونی حتی به قیمت ضرر
🔹انتقاد تند دیل میل از انتصاب توماس توخل و همزمان، تمسخر انگلیسیها توسط بیلد آلمان
🔹مسی پس از هتتریک برابر بولیوی: تا زمانی که از نمایش خودم راضی باشم، به بازی ادامه میدهم
🔹تاریخسازیهای لیونل مسی مقابل بولیوی؛ عبور از گلهای ملی علی دایی و ثبت رکورد مشارکت گل!