حقایق درباره کریستیانو رونالدو که احتمالاً نمی‌دانید: از بیماری قلبی تا تدریس «رونالدو» !

‌اگر طرفدار پروپا قرص کریستیانو رونالدو هستید، یا اگر طرفدار رئال‌مادرید یا منچستریونایتد هستید و از رونالدو خاطرات زیادی دارید، این مقاله برای شماست. فوتبال7 شما را با زوایای کمتر شنیده‌شده از زندگی رونالدو آشنا می‌کند.

1403/05/01 21:40 بهروز شیعه‌یان

حقایق درباره کریستیانو رونالدو که احتمالاً نمی‌دانید: از بیماری قلبی تا تدریس «رونالدو» !
1- مشکل قلبی در اوایل دوران بازی

امروزه تصور دنیای فوتبال بدون کریستیانو رونالدو غیرممکن است. اما رونالدو زمانی که 15 سال بیشتر نداشت، دچار تاکی‌کاردی شده بود. تاکی‌کاردی یا تُندتپشی نوعی وضعیت پزشکی است که الگوی ضربان قلب فرد حتی در حالت استراحت، تند و نامنظم است. رونالدو که دوست نداشت فوتبال را رها کند، خود را به تیغ جراحان سپرد.

مادر رونالدو از خاطره آن عمل می‌گوید: «عمل جراحی با لیزر انجام شد. صبح به اتاق عمل رفت و شکر خدا بعد از ظهر به سلامت از اتاق خارج شد.»

ماریا دولورِز آوِیرو که سلامتی پسرش از همه چیز برایش مهمتر بود، نگران بازگشت زودهنگام او به زمین فوتبال بود، اما رونالدو که دلش برای یک شوت ساده لک زده بود، بی‌صبرانه در انتظار هنرنمایی دوباره در مستطیل سبز بود. تنها چند روز پس از جراحی، رونالدو به زمین فوتبال برگشت و گام در مسیر بی‌بازگشت موفقیت گذاشت.

2- فرودگاه بین‌المللی کریستیانو رونالدویِ مادیرا

شاید تا پیش از رونالدو کمتر کسی مادِیرا را می‌شناخت. مادیرا یکی از جزایر خودمختار پرتغال و زادگاه رونالدو است. به زبان عامیانه، مشهور شدن رونالدو، برای مادیرا «آمد داشت» و نام این جزیره را صدرنشین سرچ گوگل کرد!

رونالدو هیچ‌گاه زادگاهش را فراموش نمی‌کند، به‌ویژه زمانی که سوار هواپیما می‌شود تا به خانه برگردد.

در سال 2016، دولت محلی مادیرا به پاس زحمات رونالدو در دنیای فوتبال، نام فرودگاه بین‌المللی این منطقه را به «کریستیانو رونالدو» تغییر داد. بدین‌ترتیب رونالدو به جمع چهره‌های فرهنگی و تاریخی‌‍ایی پیوست که یک فرودگاه به نام خود دارند، از جمله جان اف کندی (رییس‌جمهور سابق آمریکا) و  جان لنون (خواننده و موزیسین مشهور انگلیسی).

یک سال بعد مراسم تغییر نام انجام شد. درین مراسم، یک مجسمه بدریخت از رونالدو نیز رونمایی شد. این مجسمه که هیچ شباهتی به رونالدو نداشت، سوژه رسانه‌ها شد و ویدیوی آن در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد.

تصویری از مجسمه‌ی زشت و عجیب رونالدو

پس از این موج تمسخر رسانه‌ای، تندیس جدیدی از او نصب شد که کمی شبیه‌تر به رونالدو بود. صرف‌نظر از گاف‌های این تندیس، این اقدام نمادین نشان داد که رونالدو تا چه حد مایه غرور و افتخار در زادگاهش است.

3- رونالدو عاشق ریکی مارتین است

بله، درست خواندید. رونالدو عاشق ریکی مارتین خواننده پورتوریکویی و بخصوص آهنگ محبوب او Livin' La Vida Loca (او مثل دیوانه‌ها زندگی می‌کند) است.

البته ریکی مارتین تنها خواننده محبوب رونالدو نیست، جورج مایکل، فیلیپ کالینز، اِلتون جان و ... در لیست موزیسین‌های موردعلاقه رونالدو قرار دارند.

در اوایل دوران حضور در مادرید نیز رونالدو عاشق گروه موسیقی اوئیسیز (Oasis) بود، گروهی که توسط برادران گالاگِر در شهر منچستر تشکیل شده بود. گالاگرها بر خلاف رونالدو، طرفدار سرسخت منچسترسیتی بودند و جالب آنکه از جانب هواداران ریکی مارتین، متهم به تقلید از این خواننده شده بودند.

رونالدو در هواداری از ریکی مارتین تنها نیست و کریستیانو جونیور، بزرگترین پسر رونالدو نیز هوادار ریکی مارتین است. ویدیویی در اینستاگرام رونالدو منتشر شده که او و پسرش در حال همخوانی یکی از ترانه‌های مارتین به نام La Mordidita هستند.

4- رشته تحصیلیت چیه؟ مطالعاتِ کریستیانو رونالدو!

در سال 2015، دانشگاه بریتیش‌کلمبیا، برای دانشجویان سال چهارم جامعه‌شناسی، درسی به اسم «کریستیانو رونالدو» را معرفی کرد.

اما دلیل معرفی این درس چه بود؟ لوییز آگویی‌یار که در آن زمان دانشیار جامعه‌شناسی بود، قصد کندوکاو در زندگی رونالدو را داشت. به همین‌خاطر درس جدیدی را در نظر گرفت تا از طریق آن، بحث‌های کلاسی درباره این موضوعات راه بیندازد: «رونالدو کیست، چه چیزی او را از سایر فوتبالیست‌ها متمایز می‌سازد و به‌لحاظ جامعه‌شناختی رونالدو چه رابطه‌ای با پرتغال و زادگاهش مادیرا دارد؟»

تصویری از آگویی‌یار، استاد جامعه‌شناسی که درس «رونالدو» را پیشنهاد داد

آگویی‌یار معتقد بود از آنجا که رونالدو تنها یک چهره فوتبالی نیست و برای سایر اقشار جامعه نیز جذابیت فرهنگی و اجتماعی دارد، بررسی شخصیت او می‌تواند یک موضوع جالب برای شاگردان او در کلاس‌های درس باشد: «جامعه‌شناختی یعنی همین، یعنی مطالعه‌ی فرآیندهایی که منجر به شکل‌دهی هویت و تجربیات افراد میشه و پیدا کردن نیروهای اجتماعی که پشت این فرآیندها هستند.»

5- رونالدو، سلطان شبکه‌های اجتماعی

بازی رونالدو در زمین رسانه‌ها، بی‌شباهت به بازی او در زمین فوتبال نیست! رونالدو با 635 میلیون فالوور در اینستاگرام و 170 میلیون فالوور در فیسبوک رکورددار است.

112 میلیون فالوور او در X را نیز به این ارقام اضافه کنید تا متوجه شوید چرا با ظهور رونالدو، فوتبال ابعاد جدیدی پیدا کرد و به یک پدیده‌ی محبوب اجتماعی تبدیل شد.

6- CR28 ی که CR7 شد و خوش‌شانسی آورد!

هنگامی که کریستیانو رونالدوی جوان با 12 میلیون پوند از اسپورتینگ لیسبون به منچستریونایتد پیوست، پیراهن شماره 28 را از باشگاه درخواست کرد. سر الکس فرگوسن با درخواست او مخالفت کرد. علی‌رغم اینکه رونالدو یک بازیکن تازه‌وارد بود و 18 سال بیشتر نداشت، سر الکس یک مسئولیت بزرگ را به او سپرد: پوشیدن پیراهنی که بر تن بکهام بود.

رونالدو درین باره می‌گوید: «اولش یه خورده ترسیدم، چون میدونستم قراره شماره‌ی بازیکنی در حد و اندازه‌های بکهام رو بپوشم. اما این چالش رو قبول کردم و ازون به بعد، شماره 7 شماره شانس من شد! با این شماره، عناوین زیادی کسب کردم.»

پیشنهاد الکس فرگوسن، CR7 را به یک بِرَند جهانی تبدیل کرد که اکنون یک امپراتوری تجاری روی ستون‌های آن بنا شده است!

7- دست باز رونالدو در امور خیریه

رونالدو از آن جنس آدم‌هاییست که از شهرت خود، نام نیک به یادگار می‌گذارد. رونالدو یکی از کمک‌کنندگان دائمی به خیریه‌های کودکان و سازمان‌های مردم‌نهاد خیریه در سطح دنیاست.

رونالدو هم‌اکنون عضو صندوق نجات کودکان یونیسف و برنامه «نگاه جهانی» این سازمان است.

در دوران همه‌گیری کرونا، رونالدو 1.08 میلیون یورو به 3 بیمارستان پرتغال کمک کرد. رونالدو بارها به هوادارانش کمک کرده تا اعمال جراحی نجات‌بخش را انجام دهند و به‌طور خاص، یک کمک سخاوتمندانه نیز به بیمارستانی اهدا کرد که مادر خودش را از سرطان نجات داده بود.

تا حالا برایتان سؤال شده که چرا رونالدو بر خلاف بسیاری از فوتبالیست‌ها، فاقد تتو و خالکوبی است؟ چون رونالدو پایه‌ی ثابت اهدای خون است و تتوکارها به‌خاطر احتمال انتقال بیماری و باکتری، حق اهدای خون را ندارند.

رونالدو یک بار نیز برای هم‌تیمی‌اش در تیم ملی پرتغال پا پیش گذاشت. پسر کارلوس مارتینز مبتلا به یک نوع بیماری خونی بسیار نادر بود و از قضا، گروه خونی او با رونالدو یکسان بود.

آیا رونالدو فقط خون اهدا می‌کند؟ خیر. رونالدو سابقه اهدای مغز استخوان را نیز دارد: «سال‌ها پیش اهدا کردم ولی اگه لازم باشه بازم اهدا میکنم، چون میدونم بیماری خیلی خطرناکیه و کودکان زیادی در جهان مبتلا به این بیماری هستن. هر کمکی از دستم بربیاد، برای اونا انجام میدم.»

🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:

🔹پیشنهاد منچستریونایتد و وستهم برای جذب نصیر مزراوی مدافع بایرن‌مونیخ

🔹توافق شخصی اتلتیکومادرید و آرتم دوبیک گلزن برتر لالیگا

🔹اندریک پدیده جوان رئال‌مادرید: اعتقادی به روانشناس ندارم!

🔹گره کور انتقال ریکاردو کالافیوری به آرسنال: چرا آس رم خواهان بخشی از مبلغ فروش است؟

🔹عکس | در قرن 21 کدام بازیکن بیشترین کفش طلا را در 5 لیگ معتبر اروپایی کسب کرده است؟

میخای اطلاعات فوتبالی خودتو محک بزنی؟ بیا تو بازی کوییز
میخای تو مسابقه پیش‌بینی ما شرکت کنی؟ بیا تو مسابقه پیش‌بینی
اخبار کوتاه و جذاب در: کانال تلگرام فوتبال7