تحلیل و بررسی عملکرد رئال‌مادرید مقابل آرسنال؛ رئالی که هیچ نشانی از شماره 16 نداشت!

قهرمانی شماره 16 در اروپا؟ با این نمایش؟! شما باور می‌کنید؟ با نمایش چهارشنبه شب احتمالاً خود هواداران رئال هم در پایان 45 دقیقه نیمه اول فهمیدند که این بار معجزه‌ای در کار نیست! همراه فوتبال7 باشید تا نگاهی داشته باشیم به نمایش فاجعه‌بار رئال‌مادرید مقابل آرسنال.

1404/01/29 12:51 بهروز شیعه‌یان

تحلیل و بررسی عملکرد رئال‌مادرید مقابل آرسنال؛ رئالی که هیچ نشانی از شماره 16 نداشت!

ریمونتادا، یک شوخی ساده!

«پرتکراترین واژه‌ای که هفته گذشته شنیدی، چه بود؟»

این پرسشی بود که پیش از بازی از جود بلینگام پرسیده شد و هافبک انگلیسی این‌طور پاسخ داد: «ریمونتادا»

ریمونتادا در زبان اسپانیایی به معنای «کامبک معجزه‌آسا» است.

سابقه ترسناک رئال‌مادرید که بیش از 2 برابر هر باشگاه دیگری قهرمان اروپا شده، اعتماد به نفس بیش از حد به آن‌ها داده بود، چنان که بلینگام در ادامه صحبت‌هایش در کنفرانس خبری پیش از بازی گفت:

«رئال‌مادرید برای این شب‌ها ساخته شده. قطعاً فشار هست ولی ما بهتر از هر کس دیگه‌ای میدونیم چه‌جوری باید این فشارو مدیریت کنیم! غیر اینه؟»

اما بازیکنان آرسنال بعد از بازی، با این پرسش، زمین را ترک کردند: «ریمونتادا که میگفتید، همین بود؟!»

رئال‌مادرید در طول بازی هیچ نشانی از خلق موقعیت خطرناک و حتی پیروزی در بازی برگشت نداشت چه برسد به اینکه بخواهد 3 گل را جبران کند!

تیبو کورتوا احتمالاً واقع‌بین‌ترین فرد اردوی رئال بود. تیبو پس از بازی گفت: «ما حتی 1 بار هم رایا رو به زحمت ننداختیم.»

«خیلی سانتر میکردیم ولی امسال خوسلویی در خط حمله نبود که بخواد ازین سانترها استفاده کنه! باید با آنالیز دقیق این بازی، روی بهبود نقاط ضعفمون کار کنیم.»

بگذارید حرف‌های کورتوآ را به زبان آمار دقیقتر بررسی کنیم.

رئال‌مادرید در نیمه اول دیدار برگشت، 23 سانتر داشت که به معنای برابری با رکورد آن‌ها در یک نیمه از بازی‌های لیگ قهرمانان است! اما پرسش اینجاست آیا دفعه قبلی که رئالی‌ها این تعداد سانتر را انجام داده بودند، تیم مقابلشان آرسنالی بود که ویلیام سالیبا را داشت؟!

در کل بازی رئال 33 سانتر غیرایستگاهی در جریان بازی داشت که از سال 2020 در بازی مرحله گروهی مقابل شاختار بی‌سابقه بود. آخرین باری هم که رئالی‌ها سانترهای بیشتری را امتحان کرده بودند، در یک بازی سال 2018 برابر وایادولید بود!

با احتساب تمام سانترهای ایستگاهی و غیرایستگاهی، در مجموع رئال 42 سانتر به روی دروازه آرسنال ریخت که فقط 7 تای آن موفق بود!

این همه سانتر بدون یک مهاجم کلاسیک مثل خوسلو و در حضور یک مدافع شش دانگ و سرزن همچون سالیبا! مدافع فرانسویِ آرتتا 12 دفع توپ موفق داشت. آخرین باری که یک مدافع آرسنال این تعداد دفع توپ را در لیگ قهرمانان تجربه کرده بود، به 10 سال پیش بر می‌گردد: مِرته‌ساکِر مقابل بایرن‌مونیخ، 2014 !

راستی چه خبر از شوت‌زنی؟ رئال 3 گل نیاز داشت و قطعاً یکی از راه‌های گل‌زنی، شوت‌زنیست اما نه زمانی که نخستین شوت در چارچوب شما، دقیقه 56 بازی از راه می‌رسد. ضمناً احتمال اینکه با 3 شوت در چارچوب در کل بازی، 3 گل بزنید، بسیار پایین است! 18 شوت و تنها 3 شوت در چارچوب!!

مربع ناکام

حضور مودریچ 39 ساله در همان دقایق کم، روح کوچکی به خط هافبک رئال دمید که به‌خاطر مشخص شدن نسبی سرنوشت بازی و عمق فاجعه رئال مقابل آرسنال، کمتر به چشم آمد. اصرار کارلتو بر استفاده از مربع «بلینگام-رودریگو-امباپه-وینی»، باز هم دامان رئال را گرفت. این مربع فصل گذشته وجود خارجی نداشت. رودریگو یا در خط هافبک استفاده می‌شد، یا در خط حمله به‌عنوان زوج وینی در سیستم 2-4-4، یا اینکه نیمکت‌نشین بود. با ورود امباپه، کارلتو علاقه زیادی به آن پیدا کرده و در مقطعی از فصل که بلینگام اوج گرفته بود، حقیقتاً ترکیب موفقی از آب درآمد. البته حتی در آن مقطع نیز در کامبک بیادماندنی 2-1 در خانه والنسیا، 2 گل رئال پس از ورود مودریچ و تغییر جریان بازی توسط او به ثمر رسید!

با این‌حال پس از اُفت بلینگام و به‌ویژه در 1 ماه اخیر، این ترکیب یک سمفونی ناموزون و گوشخراش شده و ادامه پافشاری بر یک ترکیب ناکارآمد، هیچ رهاوردی برای پیرمرد ایتالیایی نخواهد داشت. پر واضح است که استفاده از این ترکیب توازن دفاعی-هجومی رئال را بر هم می‌زند. به احتمال زیاد هم نمی‌توان مشکل را به انتقال امباپه ربط دارد. مشکل، استفاده نادرست کارلتو از مهره‌هاییست که در اختیار دارد، درست بر عکس فصل پیش!

استفاده بی‌خاصیت از وازکز در جناح راست نیز تا حدودی به حضور مودریچ بر می‌گردد. اگر مودریچ یا براهیم از ابتدا یا حداقل از ابتدای نیمه دوم در خط میانی استفاده می‌شدند، انتقال والورده به جناح راست می‌توانست پویایی این جناح را بیشتر کند. وازکز دفاع راست بود اما عملاً وینگر راست بازی می‌کرد و با توجه به ناتوانی او در بازگشت سریع که اقتضای سن او بود، والورده دائماً به جناح راست متمایل می‌شد تا فضای خالی پشت سر او را پوشش دهد یا در نفوذها به او کمک کند. به این‌ترتیب نه به‌عنوان هافبک استفاده بهینه‌ای از والورده شد و نه به‌عنوان دفاع راست. ضمن اینکه وازکز هم مطابق معمول نمایش ضعیفی در این پُست داشت. پس آیا بهتر نبود که از ابتدا والورده در سمت راست استفاده می‌شد، رودریگو روی نیمکت قرار می‌گرفت و هافبک‌هایی چون براهیم و مودریچ استفاده می‌شدند تا مقابل دفاع سرسخت و منظم آرسنال خلاقیت و پیش‌بینی‌ناپذیری بیشتری به خط هافبک تزریق شود؟! ضمن اینکه تجربه حسی نشان داده در بازی‌های حساس و بزرگ، رودریگو وقتی به‌عنوان یک تعویضی استفاده می‌شود، اکثر مواقع عملکرد بهتری داشته.

نکته دیگر در مورد حضور مودریچ یا براهیم در خط هافبک، به شوامنی بر می‌گردد. شوامنی سردرگم بود، نه وظایف دفاعی خود را خوب انجام داد و نه پخش توپ را. شاید اگر وظیفه دوم به مودریچ، براهیم و سبایوس سپرده می‌شد، هافبک فرانسوی می‌توانست نبرد بهتری با دکلان رایس (و پارتی) در میانه میدان داشته باشد.

عملکرد آماری رئال در این فصل

رئال‌مادرید فصل پیش را با 2 گانه لیگ-لیگ قهرمانان به پایان رساند اما در حال‌حاضر از لیگ قهرمانان حذف شده‌اند و در لالیگا نیز 4 امتیاز کمتر از بارسلونا دارند.

رئالی‌ها 20 گل و اگر صرفاً گل‌های غیرپنالتی را در نظر بگیریم، 24 گل کمتر از بارسا به ثمر رسانده‌اند.

رئال فصل پیش با 21 کلین‌شیت، مشترکاً با اینتر، در 5 لیگ معتبر اروپایی رکورددار بود.

این فصل 31 گل خورده داشته‌اند و 4 تیم لالیگا آمار دفاعی بهتری از آن‌ها دارند (بارسلونا، اتلتی، بیلبائو و ختافه).

xG دفاعی رئال (موقعیت‌های حریفان) نیز 33.8 است و 6 تیم عملکرد بهتری از آن‌ها داشته‌اند. وجود این تعداد تیم بالا سر رئال در این آمار، بسیار نا امیدکننده است! اختلاف کم گل‌های خورده با xG دفاعی نیز نشان‌دهنده عاملیست که معمولاً ویژگی تیم‌های برترِ فصل است و رئال این فصل از آن بی‌بهره بوده: جلوگیری حتی از گل‌های قابل‌انتظار حریفان.

صرفاً در لیگ قهرمانان، رئال 6 بازی از 14 بازی را باخته که در تاریخ باشگاه کم‌سابقه است. در فاز لیگ، به لیل، میلان و لیورپول باختند. در پلی‌آف سیتی‌ایی را بردند که این روزها همه راه بردن آن را بلدند، شما چطور؟! در 1/8، اتلتی را در ضربات پنالتی و با 2 نمایش ضعیف حذف کردند و بالاخره در 1/4، توپچی‌ها، با شلیک توپ‌هایشان، قوهای سفید را پرپر کردند و طعم تلخ حقیقت را به آن‌ها چشاندند.

ادامه فصل رئال چه می‌شود؟

طبق پیش‌بینی ابررایانه‌های اُپتا، رئال فقط %13 شانس قهرمانی در لالیگا دارد. سابقه شکست‌های سنگین 4-0 و 5-2 در الکلاسیکو نیز باعث شده که ابررایانه‌ها، برای قهرمانی بارسلونا در فینال جام حذفی شانس بیشتری قائل شوند: 39.8 در برابر %33.4 ! بنابراین پیش‌بینی‌ها حکایت ازین دارند که رئال فصل را بدون هیچ عنوانی به پایان خواهد رساند.

در حال‌حاضر شاید تنها آرزوی رئالی‌ها این باشد که خرید آرنولد با هدف اتکای بیشتر به تاکتیک سانتر کردن در فصل آینده، صورت نگیرد!


🚨🚨این مطالب را هم بخوانید:

🔹ویدیو | خلاصه منچستریونایتد 5-4 لیون با گزارش انگلیسی، کامبک 3 گله و دیوانه‌وار 7 دقیقه‌ای

🔹واکنش تند نایب‌رییس بارسلونا به مدت محرومیت امباپه

🔹پیش بازی منچستر یونایتد-المپیک لیون؛ نبرد سرنوشت ساز در اولدترافورد

🔹آغاز دوباره شایعات درباره آینده آنچلوتی

🔹و بالاخره تمدید قرارداد فن‌دایک با لیورپول؛ کاپیتان قرمزها ماندنی شد

میخای اطلاعات فوتبالی خودتو محک بزنی؟ بیا تو بازی کوییز
میخای تو مسابقه پیش‌بینی ما شرکت کنی؟ بیا تو مسابقه پیش‌بینی
اخبار کوتاه و جذاب در: کانال تلگرام فوتبال7